lunes, 12 de marzo de 2012

1. Prepara una entrevista per al senyor Jaume Bonet. Cerca informació sobre les passes que s'han de seguir per a fer una entrevista a internet i la penges al teu blog.



  1. Pensa què vols dir: defineix el teu missatge. De fet, defineix els teus missatges. Què vols comunicar? Quina opinió vols que tinguin els espectadors? En el fons, què vols aconseguir amb aquesta entrevista?
  2. Prepara’t a fons: mai saps què et van a preguntar. Per això, cal plantejar diverses preguntes hipotètiques i anticipar respostes, especialment per a aquells temes que són una debilitat. Però no oblidis preparar bé les preguntes que poden ser una oportunitat per a propagar el teu missatge.
  3. Informa’t: abans d’acceptar una entrevista, cal informar-se sobre molts aspectes importants com el format de l’entrevista, el temps, el moment d’emissió, qui la farà…
  4. Coneix els temes de l’entrevista: cada entrevista és un món, cada mitjà és diferent i cada ocasió és única. Però sempre que sigui possible, cal conèixer de què es parlarà. Quins temes es tocaran i si hi ha alguns temes fora de l’acord.
  5. Assaja abans de l’entrevista: tant si és en televisió com en ràdio o una trobada xat, cal assajar per poder controlar al màxim el llenguatge no verbal. Entendre que el cos parla per tu és bàsic per no enviar missatges contradictoris.
  6. No estrenis roba: si l’entrevista és a la televisió, no estrenis roba. Han de ser peces que ja hagis utilitzat per a que s’adaptin al teu cos.
  7. Posa’t bé: quan t’asseguis procura que la roba no faci arrugues i que no tinguis ombres. La teva posició corporal és important, has de aconseguir transmetre seguretat i predisposició al diàleg. A més, una bona postura ajudarà a que parlis millor.
  8. Parla amb propietat: no facis servir paraules estranyes, altisonants o que no estiguin en el teu vocabulari habitual. Caure en errors absurds, contradiccions o usar una paraula incorrecta -com “aberradora” al vídeo d’aquest article-, pot minar la nostra credibilitat i fer que ens desviem de l’objectiu de l’entrevista.
  9. Tingues clar el que vols dir: les entrevistes no sempre són plàcides. No sempre pots comptar el que vols. Per això, has de tenir en ment quan una pregunta pot ser perillosa i com sortejar. De la mateixa manera, entendre l’objectiu i tenir clars els missatges, ajuda a aprofitar totes les oportunitats.
  10. Que t’entengui la teva àvia: no parlis massa ràpid, sigues clar en els teus plantejaments i procura que t’entenguin públics diversos.



Per que fas aquesta vaga?
Cuant de temps fa que ets aqui?
Que vols aconseguir amb aquesta vaga?
Creus que el teu cos agontara aquesta vaga?
Creus que fet la vaga acoseguiras el que vols?
To vares pensar molt antes de començar aquesta vaga?
Quina es la sensacio que te despres de tat de dies sense mejar?
La teva familia te ha donat el seu suport en aquesta vaga?
Creus que estaras molt mes de temps amb la vaga?

No hay comentarios:

Publicar un comentario