miércoles, 6 de junio de 2012

Socials


1. Explica la societat espanyola del segle XIX.
La societat espanyola del segle XIX era societat de tipus estamental, basada 
en l'existència de grups caracteritzats per la possessió d'un "status" jurídic molt concret.
 

2. Explica la industrialització espanyola al segle XIX.
Les transformacions econòmiques no van ser tan intenses com a d’altres països europeus com ara Gran Bretanya o Alemanya. La indústria espanyola no podia competir internacionalment perquè els seus productes eren més carsLes primeres indústries modernes van localitzar-se en zones molt concretes de l’Estat, i les més destacades van ser la tèxtil catalana i les siderúrgiques del País Basc, Astúries i Andalusia.  
 

3. Amplia la informació dels apunts de socials sobre la Mineria i el Carbó.
El subsòl espanyol és ric en jaciments miners Les dues activitats mineres més importants d’aquest període estaven relacionades amb el carbó i el ferro. La poca demanda interior va comportar que la immensa majoria de la producció de ferro es dediqués a l’exportació. Això sí, l’augment de les importacions va fer que Espanya esdevingués el principal subministrador de mineral de ferro a Europa.


4. Explica les condicions de feina dels miners i les malalties que poden contreure.
Un miner  o un minaire és una persona que treballa excavant i traslladant minerals en una mina. A Espanya, aquesta professió està regulada per l'Estatut del Miner, aprovat al Reial Decret 3255/1983 del 21 de desembre de 1983. Els miners històricament han estat actors important al moviment obrer i sindicalt. 

5. Penja imatges relacionades amb cada activitat.






No hay comentarios:

Publicar un comentario