martes, 15 de mayo de 2012


1. Explica tot el que sàpigues sobre Les Corts de Cadis.
La junta suprema central va convocar les Corts a Cadis per fer una constitució, que es va signar el 1812. La Constitució recollia els principis bàsics del liberalisme polític.

2. Cerca informació sobre l'Absolutisme i el Liberalisme.
Cuant el rei Ferran VII va clausurar les Corts de Cadis, va anular la Constitució i va restaurar l'absolutisme.
El pronunciament del coronel Riego a Cabezas de San Juan va obligar al rei a jurar la Constitució del 1812, decretar una amnistia i convocar eleccions.

3. Cerca informació sobre La Revolució del 1868.
A mitjans dels anys 1860el descontentament contra el règimmonàrquic deIsabel II en els ambients popularspolítics i militarsera patentEl moderantisme espanyolen el poder des de 1844es trobava en una forta crisi internai no havia sabut resoldre elsproblemes del paísHi havia una greu crisi econòmica (mésapressant encara després de les pèrdues en laGuerraHispano-Sud-americanai per tot arreu proliferaven elspronunciamentscom el que el 1866 va liderar Joan Primi com la revolta dels sergents a San GilA l'exililiberals i republicansarribaven a acords en Ostende (1866) ia Brussel · les (1867) per promoure encara més desordres que conduïssin a un dràstic canvide governno ja per substituir el president Narváezsinó amb l'objectiu últim d'enderrocar a la mateixa Isabel II i expulsar-la deltron espanyolLa reina i el mateix règim monàrquic s'havien convertit en focus de les crítiques sobre els principals problemes del paísA la mort de Leopoldo O'Donnellel 1867es va produir una important migració de simpatitzants de la Unió Liberal a les posicions del front que propugnava l'enderrocament d'Isabel II il'establiment d'un govern més eficaç per a Espanya.


4. Els moviments nacionalistes a Catalunya. Explica tot el que trobis sobre aquest tema. Recorda que pots afegir imatges.
A Catalunya, la Renaixença va reivindicar la llengua i la cultura catalanes. Varen sorgir organitzacions polítiques que reclamaven l'autonomia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario